INISIATIP - Vereniging Inisiatip, Zwedenburg 366, 2591 BP Den Haag
Activiteiten

21 JAN: Sam-Sam
We openden het nieuwe jaar met onze traditionele Sam-Sam. De uitwisseling van hapjes vond ook in 2018 plaats in wijkgebouw Agora te Voorburg (Fonteynenburghlaan 11). Gezelligheid, lekker eten en een toost op het nieuwe jaar maakten het compleet. Bo Logiantara liet in de pauze een aantal "foto's van vroeger" zien, die veel herkenning opriepen.
18 FEB: Lezing door Vilan van de Loo, Familie gebleven
Toen Indië Indonesië werd, vertrokken veel Indische mensen naar Nederland. Anderen bleven. Een deel van hen viel tussen de wal en het schip en raakte in moeilijke omstandigheden. Zij worden door de Stichting HALIN (Hulp Aan Landgenoten In Indonesië) ondersteund. Vilan vertelt er graag over en deed dat ook bij ons. Aansluitend wachtte er een smakelijke gado-gado, tegen een bescheiden vergoeding.
18 MRT: Algemene Ledenvergadering
Alle leden waren weer welkom op de ALV van Inisiatip. De vergadering verliep voorspoedig en na afloop kregen de aanwezige leden een verrassingsmaaltijd aangeboden. Het zittende bestuur werd opnieuw geïnstalleerd, maar gaat met 7 personen verder; Rob Oei Tiong Koen en Freek Kapitan hebben beiden na vele jaren trouwe bestuursdienst besloten uit het bestuur te stappen om meer in het buitenland te kunnen verblijven. Wij danken ze hartelijk voor hun inzet en gelukkig blijven ze wel nog gewaardeerde leden waar we zo nu en dan een beroep op kunnen doen voor een helpende hand.
21 APR: Inspiratiedag Westerse Zorg & Oosterse tradities
De Inspiratiedag ‘Westerse zorg & Oosterse tradities’, hét informatieve event over zorg voor mensen met een Indische achtergrond en in het bijzonder voor Indonesisch-Chinese ouderen was een groot succes. Stichting Nusantara organiseerde dit, samen met Inisiatip en een aantal zusterverenigingen.
03 JUN: INI-Kumpulan
Onze jaarlijkse kumpulan deden we dit keer begin juni, zodat iedereen die op de derde zondag van juni Vaderdag wilde vieren, ook naar de kumpulan kan komen. Het was weer lekker smullen met o.a. sateh en gezellig muzikaal omlijst door toetsenist Erick.
16 SEP: Lezing - De rol van toeval in ons leven
Wim Dechering hield een interessante lezing over de rol van toeval in ons leven. Na afloop kon men aanschuiven voor een portie nasi bungkus.
21 OKT: Lezing - Atjeh na de tsunami
Antropologe Annemarie Samuels vertelde een boeiend verhaal over haar langdurige veldwerk in Atjeh. Zij besprak met name het wederopbouwproces na de verwoestende tsunami die de Indonesische provincie trof op 26 december 2004 en die aan 170.000 mensen het leven kostte. Ook was er aandacht voor het historisch perspectief van Atjeh.
18 NOV: Lezing 'Paida Lajin' door Willy Halim
Beter worden door zacht te kloppen op je lichaam. Dat kan met Paida Lajin en Willy Halim vertelt er uitgebreid over.
14 DEC: Kerstdiner
Net als in voorgaande jaren organiseren wij een kerstdiner bij de Hogere Hotelschool in Den Haag. Het aantal plaatsen is beperkt tot 50, en vol=vol.
20 JAN: Sam-Sam
Onze jaarlijkse start van het nieuwe jaar met allerlei lekkers dat onze leden en hun introducees met elkaar delen. Met het nodige entertainment.