INISIATIP - Vereniging Inisiatip, Zwedenburg 366, 2591 BP Den Haag
Activiteiten

20 JAN: Sam-Sam
Onze jaarlijkse start van het nieuwe jaar met allerlei lekkers dat onze leden en hun introducees met elkaar delen. Met het nodige entertainment. Deze keer in de vorm van een presentatie door Brian de Mello over 'Goed nieuws'. 
Voorafgaand was er een lesje Chi-Kung om 12:30u voor de liefhebbers.
17 FEB: Film 'Voorbij Chinatown'
Ruim 100 jaar geleden arriveerden de eerste Chinezen als zeelieden in Nederland. Een deel van hen bleef noodgedwongen in Nederland achter. Na afloop van de Tweede wereldoorlog bevonden zich nog zo’n 800 Chinezen in Nederland. Een aantal van hen opende een eethuis en al gauw werd Chinees eten, mede dankzij de komst van honderdduizenden (Indische) Nederlanders populair. Momenteel telt Nederland ongeveer 2.200 Oosterse restaurants. In de horecasector is er tot dusverre geen ontwikkeling te zien geweest, die qua omvang hiermee vergelijkbaar is.
Ruim tweederde van de 120.000 personen van Chinese afkomst die in Nederland wonen, is afkomstig uit China of Hong Kong. Over deze populatie Chinezen bestaan in de ogen van buitenstaanders wisselende beelden: ze zijn succesvol, maar vormen tegelijkertijd nog steeds een gesloten groep.
In de documentaire ‘Voorbij Chinatown …’ wordt het huidige transitieproces van deze populatie Chinezen in beeld gebracht. Film- en documentairemaker Boudie Rijkschroeff maakte deze documentaire en vertoonde het in de Agora. Na afloop was er een Chinese maaltijd voor de liefhebbers.
17 MRT: Algemene Ledenvergadering
Tijdens de ALV vond er een wisseling van de wacht plaats, aangezien vier bestuursleden hadden besloten af te treden na een jarenlange staat van dienst. Dit waren voorzitter Sylvia Liem-Bruining en de bestuursleden Bing Liem, Hanny Liem en Bian Tie Liem. Brian de Mello werd geïnstalleerd als nieuwe voorzitter en twee nieuwe bestuursleden traden aan: het echtpaar Kwie Hiang Go en Jan Willem van de Graaf. Ruth de Windt en Ing Liong Sie blijven aan in hun respectievelijke bestuursfuncties als secretaris en penningmeester.
Na afloop bood het bestuur de aanwezigen een verrassingsmaaltijd aan.
21 APR: Pasen
I.v.m. het paasweekend dat valt in het 3e weekend van april is er deze maand geen georganiseerde activiteit.
19 MEI: Stadswandeling door Scheveningen
We maken onder begeleiding van een stadsgids een wandeling door Scheveningen. Met een beetje geluk eindigen we de middag met een bezoek aan Holland Casino. Meer informatie volgt. 
15 JUN: INI-Kumpulan op zaterdag in Wijkcentrum Essesteijn
Deze keer doen we onze kumpulan weer op een zaterdagmiddag (i.p.v. een zondag) en op een andere plek dan u gewend bent. Namelijk in het gebouw van Wijkvereniging Essesteijn aan de Elzendreef 10 te Voorburg. De tram stopt vlakbij, voor auto's is er volop gratis parkeergelegenheid. Het programma is nog even een verrassing, maar het wordt zeker smakelijk en gezellig! Leden en introducees zijn van harte welkom, vol=vol! Meer informatie volgt, een plek reserveren kan al.