top of page

Activiteiten

2022

20 FEB: Sam-Sam

Eindelijk kon er weer een Sam-Sam georganiseerd worden, nadat deze in januari moest worden afgeblazen vanwegen de coronamaatregelen. Een smakelijk buffet, samengesteld door alle deelnemers, een fotoimpressie van Indonesië vroeger en nu door Bian Hong Liem en onderlinge gezelligheid vormden de ingrediënten voor een mooie zondagmiddag in Voorburg.

 

20 MRT: ALV

De Algemene Ledenvergadering was voor het eerst in twee jaar weer een geslaagde bijeenkomst in de Agora te Voorburg. Na afloop werd de aanwezigen een gratis maaltijd aangeboden.

 

18 APR: Paaslunch

Op maandag 2e Paasdag gingen we lunchen bij restaurant Bregje in Leidschendam. Er was keuze uit verschillende voor- en hoofdgerechten, plus een grand dessert. Behalve dat het eten goed in de smaak viel door een aangename prijs/kwaliteitverhouding, was het ook weer een gezellig weerzien onder meer dan veertig leden en introducees.

 

15 MEI: Lunchwandeling Rotterdam Katendrecht

Op zondag 15 mei organiseerden we een stadwandeling met Lunch in Rotterdam. Vanaf 10:30u werd er verzameld bij het verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam. De wandeling startte om 11:00u en duurde ca. 1,5 uur. Om 12:30u werd er een lunch (Indochinees) geserveerd in Belvédère. Aansluitend kon men de Chinese luisterexpositie bezoeken. Een geslaagde, zonnige dag.

 

22 MEI: Zustervereniging De Vriendschap Lustrumfeest

Ook De Vriendschap vierde dit jaar een feestje en wel in Fokker Event Center, IJweg 1094 te Hoofddorp. Het vond plaats op zondag 22 mei 2022 van 13:00-18:00u. 

 

11 JUNI: Inisiatip Lustrumfeest in Stervoorde Rijswijk

Zie de flyer op de homepagina voor alle informatie. Het feest duurde van 17:00-23:00u (inloop vanaf 16:30u) en vond plaats op zaterdag 11 juni 2022 in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk, op een steenworp van Winkelcentrum In de Boogaard. Met lekker eten, gezellige dansmuziek, een Oosterse dansdemonstratie, een rondwandelende goochelaar en een ijskar was het een gevarieerd en levendig programma. Dank aan alle vrijwilligers die het lustrumfeest tot een succes hebben gemaakt!

 

18 SEPT: High Tea

Op zondag 18 september was er weer een High Tea in Voorburg. Deelnemers namen zelfgemaakte of zelfgekochte zoete of hartige hapjes mee, die wij met elkaar onder het genot van een kopje thee of koffie  nuttigden. Sommige dames hadden toepasselijk een hoedje opgezet. Het was een smakelijke en gezellige bijeenkomst.

 

16 OKT: Bettine Vriesekoop lezing

Speciaal voor Inisiatip hield deze voormalig topsportster een lezing over de Chinese cultuur aan de hand van haar boek over Pearl S. Buck. Er was ruimte genoeg om vragen aan haar te stellen. Bovendien speelde ze na afloop nog een tafeltennis met onze vrijwilliger Paul. Na afloop kon men genieten van een 

maaltijd (nasi moksie metie). 

 

20 NOV: Vitaalveld lezing door San Ong

De lezing over ‘Vitaalveld geneeskunde als een praktische en moderne vorm van natuurgeneeskunde’ door voormalig oogarts de heer San Ong was leerzaam en breed van opzet. Het eindigde met vragen over zijn andere specialisme, oogheelkunde. Daarna werd er gezamenlijk gegeten.

 

11 DEC: Kerstlunch

We organiseerden op 11 december een Kerstlunch bij restaurant Bregje te Leidschendam. Het was een gezellig samenzijn met bijna zeventig mensen. Er werd genoten van een smakelijke 3-gangen lunch.

 

2023

15 JAN: SAM-SAM

De informele nieuwjaarsreceptie van Inisiatip in de vorm van een 'Sam-Sam' vond plaats op de derde zondag in het nieuwe jaar. Met Sam-Sam wordt bedoeld dat iedereen een gerecht meenam voor 4 personen, zodat er een riant buffet ontstond. Vooraf bracht het Inisiatipkoor enkele liederen ten gehore.

 

19 FEB: LEZING DOOR PATRICIA TJIOOK

Patricia beschreef voor een volle zaal haar ontwikkeling als onderzoeker die uiteindelijk leidde tot haar boek 'Chinezen uit Indonesië - de geschiedenis van een minderheid'. Columnist Maarten Fornerod interviewde haar aansluitend en modereerde de vragen uit de zaal. Na afloop bleven bijna 40 mensen eten.

 

19 MRT: PARKINSON EN BESTRIJDINGSMIDDELEN DOOR NATHALIE KELDERMAN

Politicoloog Nathalie Kelderman had een bloeiende carrière totdat ze enkele jaren terug de ziekte van parkinson kreeg. Ze besloot om uit te zoeken hoe het kan dat deze ziekte in relatief korte tijd kon uitgroeien tot een van de meest voorkomende hersenziektes ter wereld. Haar presentatie was persoonlijk en zeer aansprekend. Nathalie liet onder meer een fragment zien van een interview met prof. Bas Bloem, specialist op het gebied van Parkinson. Na afloop namen de meeste mensen een maaltijd mee naar huis.

 

16 APR: ALV

De Algemene Ledenvergadering van Inisiatip vond weer plaats in de Agora te Voorburg. Een select gezelschap van leden was hierbij aanwezig. Voorzitter Brian de Mello kon samen met het herkozen bestuur na ruim 2 uur terugkijken op een geslaagde ALV. Na afloop was er een gratis maaltijd voor de aanwezigen.

 

21 MEI: Zilvermuseum en stadswandeling Schoonhoven

Op zondag 21 mei brachten we een bezoek aan het Zilvermuseum in Schoonhoven, vanaf 11:00 uur. Na de ontvangst met koffie/thee en gebak, kregen we een rondleiding in het museum. Daarna was er een lunch met aansluitend een stadswandeling van een uur. 

18 JUN: Voorvaderdaglezing

'Hoe onderzoek ik mijn Chinees-Indonesische Roots?' Tjabring van Egten en Maarten Fornerod gaven het antwoord op deze vraag op zondag 18 juni in de Agora te Voorburg. Op Vaderdag 2023 hielen ze een toepasselijke 'Voorvaderdag duolezing'.

Tjabring en Maarten wezen in hun duolezing de weg in de wirwar van archieven, documenten, grafmonumenten en overgeleverde verhalen aan de hand van concrete voorbeelden. Tijdens en na de presentatie was er ruim gelegenheid voor vragen.

17 SEP: High Tea

De traditionele High Tea middag komt er weer aan. Aanmelden kan per e-mail en per telefoon. U wordt vanaf 13.30 uur verwacht; wij serveren de hepjes die u meebrengt uit vanaf 14.00 uur.

15 OKT: Lezing over het elektrisch ecosysteem

Sander en Anne-Marie Funneman houden een lezing over het elektrisch ecosysteem, met als titel ‘Natuurlijk door elektriciteit verbonden’. Zij zullen duidelijk maken hoe straling invloed heeft op ons leven.

Entree is gratis voor leden van Inisiatip. Niet-leden betalen € 5,- per persoon. U wordt vanaf 13.30 uur verwacht; de presentatie begint om 14.00 uur.

Wij vragen u zich vóór 14 juni a.s. aan te melden via e-mail of telefonisch bij ons secretariaat.

Voor degenen die zich vóór 14 juni a.s. aanmelden, is er na afloop gelegenheid een maaltijd te nuttigen:. De kosten hiervan bedragen: € 12,00 voor leden en €14,00 voor niet-leden, op de dag zelf bij de ingang te voldoen (contant of via pin). 

19 NOV: Lezing over Kunstmatige Intelligentie (A.I.)

Daniel Kapitan houdt deze lezing op zondagmiddag 19 november vanaf 14:00 uur. Meer informatie volgt. 

bottom of page