top of page

Activiteiten

2023

15 JAN: SAM-SAM

De informele nieuwjaarsreceptie van Inisiatip in de vorm van een 'Sam-Sam' vond plaats op de derde zondag in het nieuwe jaar. Met Sam-Sam wordt bedoeld dat iedereen een gerecht meenam voor 4 personen, zodat er een riant buffet ontstond. Vooraf bracht het Inisiatipkoor enkele liederen ten gehore.

 

19 FEB: LEZING DOOR PATRICIA TJIOOK

Patricia beschreef voor een volle zaal haar ontwikkeling als onderzoeker die uiteindelijk leidde tot haar boek 'Chinezen uit Indonesië - de geschiedenis van een minderheid'. Columnist Maarten Fornerod interviewde haar aansluitend en modereerde de vragen uit de zaal. Na afloop bleven bijna 40 mensen eten.

 

19 MRT: PARKINSON EN BESTRIJDINGSMIDDELEN DOOR NATHALIE KELDERMAN

Politicoloog Nathalie Kelderman had een bloeiende carrière totdat ze enkele jaren terug de ziekte van parkinson kreeg. Ze besloot om uit te zoeken hoe het kan dat deze ziekte in relatief korte tijd kon uitgroeien tot een van de meest voorkomende hersenziektes ter wereld. Haar presentatie was persoonlijk en zeer aansprekend. Nathalie liet onder meer een fragment zien van een interview met prof. Bas Bloem, specialist op het gebied van Parkinson. Na afloop namen de meeste mensen een maaltijd mee naar huis.

 

16 APR: ALV

De Algemene Ledenvergadering van Inisiatip vond weer plaats in de Agora te Voorburg. Een select gezelschap van leden was hierbij aanwezig. Voorzitter Brian de Mello kon samen met het herkozen bestuur na ruim 2 uur terugkijken op een geslaagde ALV. Na afloop was er een gratis maaltijd voor de aanwezigen.

 

21 MEI: Zilvermuseum en stadswandeling Schoonhoven

Op zondag 21 mei brachten we een bezoek aan het Zilvermuseum in Schoonhoven, vanaf 11:00 uur. Na de ontvangst met koffie/thee en gebak, kregen we een rondleiding in het museum. Daarna was er een lunch met aansluitend een stadswandeling van een uur. 

18 JUN: Voorvaderdaglezing

'Hoe onderzoek ik mijn Chinees-Indonesische Roots?' Tjabring van Egten en Maarten Fornerod gaven het antwoord op deze vraag op zondag 18 juni in de Agora te Voorburg. Op Vaderdag 2023 hielen ze een toepasselijke 'Voorvaderdag duolezing'.

Tjabring en Maarten wezen in hun duolezing de weg in de wirwar van archieven, documenten, grafmonumenten en overgeleverde verhalen aan de hand van concrete voorbeelden. Tijdens en na de presentatie was er ruim gelegenheid voor vragen.

17 SEP: High Tea

De traditionele High Tea middag komt er weer aan. Aanmelden kan per e-mail en per telefoon. U wordt vanaf 13.30 uur verwacht; wij serveren de hepjes die u meebrengt uit vanaf 14.00 uur.

15 OKT: Lezing over het elektrisch ecosysteem

Sander en Anne-Marie Funneman hielden een lezing over het elektrisch ecosysteem, met als titel ‘Natuurlijk door elektriciteit verbonden’. Zij vertelden hoe straling invloed heeft op ons leven en hoe we er praktisch mee om kunnen gaan. Sander liet zien dat alles uit de natuur 'leeft' en geluid kan maken. Een indrukwekkende lezing met mooie voorbeelden van het wereldwijde elektromagnetische veld.

19 NOV: Lezing over Kunstmatige Intelligentie (AI)

Daniel Kapitan houdt deze lezing op zondagmiddag 19 november vanaf 14:00 uur, met als titel: 'Wat is AI nou eigenlijk? Er gaat geen dag voorbij en je leest iets over AI. Daniel laat aan de hand van diverse voorbeelden wat AI is en hoe het invloed heeft op ons dagelijkse leven.

Entree is gratis voor leden van Inisiatip en Lian Yi Hui. Niet-leden betalen € 5,- per persoon. U wordt vanaf 13.30 uur verwacht; de presentatie begint om 14.00 uur.

Wij vragen u zich vóór 15 november a.s. aan te melden via e-mail.

Voor degenen die zich vóór 15 november a.s. aanmelden, is er na afloop gelegenheid een maaltijd te nuttigen van toko Pak Camat. De kosten hiervan bedragen: € 13,50 voor leden en € 14,50 voor niet-leden, op de dag zelf bij de ingang te voldoen (contant of via pin).

10 DEC: Kerstmatinee met No Limits

Uitgebreide kerstlunch met live-muziek van de band No Limits, zondag 10 december 2023 - van 12:00 tot 18:00 uur in Restaurant Shanghai Garden, Kleveringweg 11, 2616 LZ Delft

Een lunch met maar liefst 10 Kantonese specialiteiten. Waag een dansje tussen het tafelen door en speel mee met de Bingo om kans te maken op een mooie prijs.

Leden van vereniging ¬ De Vriendschap ¬ Inisiatip ¬ Lian Yi Hui ¬ Hua Yi Xie Shang Hui ¬ Ou Hwa en introducees zijn van harte welkom!

 

Vroegboekkorting - Early bird prijs: €47,50 p.p. inclusief Chinese lunch en Chinese thee.

¬ Leden van de vijf genoemde verenigingen krijgen €2,50 vroegboekkorting en betalen

     €45,00 p.p. indien kaarten vóór 1 november 2023 worden gereserveerd en betaald.

¬ Toegangskaarten kosten vanaf 1 november €50,00 (leden en niet-leden).

¬ Kinderen 6-12 jaar: €30,00 per kind.

Aanmelden liefst per e-mail via: nolimitsfeest@gmail.com

Uw betaling graag vóór 1 december 2023 op bankrekening:

NL39 INGB 0005 314 336 t.n.v. B. de Mello, Amersfoort.

(Om gebruik te maken van vroegboekkorting, graag betalen vóór 1 november a.s.)

 

Kledingadvies: Feestelijk. Parkeren: gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vol is vol.

bottom of page